Het Hooghuis feliciteert geslaagde leerlingen op ludieke manier

Woensdag 13 juni worden de uitslagen van de eindexamens bekendgemaakt. Eindexamenkandidaten van alle middelbare scholen krijgen te horen of ze geslaagd zijn, een herkansing hebben of nog een jaartje over mogen doen. Een spannende dag, waarbij veel jongeren uit Oss en omgeving aan de telefoon zijn gekluisterd. Zo ook de leerlingen van alle scholen van Het Hooghuis.

 

Omdenken

Scholengroep Het Hooghuis heeft dit jaar een ludieke actie bedacht om de geslaagde leerlingen te feliciteren. Op 20 verschillende plekken in Oss en Heesch is er met milieuvriendelijk stoepkrijt een ‘superheld’-afbeelding aangebracht, waarbij jongeren een selfie kunnen maken en de trotse foto zelf online kunnen delen. Het Hooghuis is op dit idee gekomen, mede omdat het medialandschap steeds meer verandert. Jongeren communiceren tegenwoordig razendsnel online. Daarnaast is uit cijfers gebleken dat de belangstelling voor de uitslagen op de website en in kranten steeds verder terugloopt. Tevens is de vernieuwde privacywetgeving (AVG) op 25 mei 2018 ingegaan en is het niet meer mogelijk om zonder toestemming van ouders/verzorgers de namen van de geslaagde leerlingen in de krant te publiceren. Deze veranderingen brachten Het Hooghuis op het idee van deze ‘omdenkactie’. Het Hooghuis faciliteert zo op een andere manier de aandacht voor eindexamenkandidaten die ze verdienen. 

Gemeente Oss & Bernheze reageerden positief op het voorstel om op deze manier aandacht te schenken aan de eindexamenkandidaten in Oss en Heesch. Het milieuvriendelijke stoepkrijt zal binnen een aantal weken verdwenen zijn.

Winactie

Natuurlijk willen leerlingen graag vol trots laten zien dat ze geslaagd zijn. Dat kan onder andere met de geslaagd-vlag die ze vanuit de scholen ontvangen, maar ook door middel van het maken van een selfie met de ‘Hooghuisheld’-afbeelding. Zo hebben jongeren zelf in de hand of ze wel of niet ‘in the picture’ willen staan. Er wordt een leuke prijs gekoppeld aan de meest geslaagde foto’s met de hashtag #hooghuishelden op social media.

Als je een leuke foto maakt met het milieuvriendelijke stoepkrijt of met je Hooghuisvlag en deze foto op TwitterFacebook of Instagram plaatst met de hashtag #Hooghuishelden maak je ook nog eens kans op een leuke prijs. Een jury kiest drie winnaars uit! Dus maak een mooie, trotse, originele en vrolijke foto!

Let op: zorg ervoor dat je profiel op openbaar staat. Wil je dit liever niet? Zorg er dan voor dat je de foto stuurt naar info@hethooghuis.nl!

Heb je zelf geen social media? Vraag dan of je buurman, mama, neefje, tante, vriend of vriendin een foto met #Hooghuishelden plaatst.

Woensdag 4 juli maken we de winnaars bekend.