Loopbaanoriëntatie en -begeleiding

Het is belangrijk om goed na te denken over wat je wilt, wat je kunt en dus eigenlijk over de vraag wie je bent. Binnen het LOB-programma krijg je volop gelegenheid om daarachter te komen. Testen, stage, en goed gesprek zijn daarin vaste onderdelen.

In elk leerjaar komt LOB terug in het lesprogramma:

mavo/havo havo
mavo/havo 1
Palet/Wie ben ik en wat zijn mijn talenten?
havo 1
Palet/Wie ben ik en wat zijn mijn talenten?
mavo/havo 2
Palet/Voorbereiding op profielkeuze
Wat kies ik?
havo 2
Palet/Welke richting past het best bij mij?

mavo 3
Op zoek naar een passende vervolgopleiding

havo 3
Voorbereiding op profielkeuze
Wat kies ik?
mavo 4
Inschrijven voor gekozen opleiding
havo 4
Op zoek naar een passende vervolgopleiding
havo 5
Inschrijven voor gekozen opleiding

Decaan

Je eerste aanspreekpunt voor vragen over profielkeuze en vervolgopleiding is de mentor. Die kent je al een tijdje en kan je een eerste advies geven. Kom je er toch nog niet uit, dan kun je terecht bij de decaan, mevrouw Dorien Oomen.

Aanmelden vervolgstudie voor leerlingen H5

Aanmelden voor je vervolgstudie (hbo en wo) doe je op www.studielink.nl, bij voorkeur vóór 1 mei. Je hebt hiervoor je DigiD nodig. Studielink is een gezamenlijke stichting van alle hogescholen en universiteiten, en werkt nauw samen met de IB-Groep.

Aanmelden vervolgstudie voor leerlingen M4

Via de website van het MBO kun je je aanmelden voor de gekozen vervolgopleiding. Om gebruik te maken van je toelatingsrecht recht moet je je voor 1 april hebben aangemeld op het MBO.

Contact

Jij en je ouders kunnen terecht bij de decaan op dinsdag en donderdag. Maak hiervoor wel even een afspraak. Dat kan door langs te komen, te bellen of te e-mailen via d.oomen@hethooghuis.nl.  De decaan vind je op dinsdag en donderdag in kamer 164.

Handige links

Studiekeuze 123

www.Kiesmbo.nl

https://www.talentencampusoss.nl/