Loopbaanoriëntatie en -begeleiding

Het is belangrijk om goed na te denken over wat je wilt, wat je kunt en dus eigenlijk over de vraag wie je bent. In het LOB-programma krijg je volop gelegenheid om daar achter te komen. Testen, stages, en goede gesprekken zijn daarin vaste onderdelen.

Decaan

Je eerste aanspreekpunt voor vragen over profielkeuze en vervolgopleiding is de mentor. Daarna kun je terecht bij de decaan, mevrouw Dorien Oomen.

Aanmelden vervolgstudie voor leerlingen H5 en V6

Aanmelden voor je vervolgstudie (hbo en wo) doe je op www.studielink.nl, bij voorkeur vóór 1 mei. Je hebt hiervoor je DigiD nodig. Studielink is een gezamenlijke stichting van alle hogescholen en universiteiten, en werkt nauw samen met de IB-Groep.

Aanmelden vervolgstudie voor leerlingen M4

Via de website van het MBO kun je je aanmelden voor de gekozen vervolgopleiding. Om gebruik te maken van je toetsingsrecht moet je je voor 1 april hebben aangemeld op het MBO.

Contact

Jij en je ouders kunnen terecht bij de decaan op dinsdag en donderdag. Maak hiervoor wel even een afspraak. Dat kan door langs te komen, te bellen of te e-mailen via decaan-moc@hethooghuis.nl.  De decaan vind je op dinsdag en donderdag in kamer 164.

Handige links

Studiekeuze 123

Open dagen hbo

www.Kiesmbo.nl

https://www.talentencampusoss.nl/

https://www.deopendagenkalender.nl/