PALET

In de onderbouw ben je één dagdeel per week bezig met PALET. Je maakt dan kennis met vier profielen: ondernemen, sport, kunst en technologie. Je gaat vooral dingen DOEN. Tijdens deze momenten ontdek je jouw interesses en kwaliteiten. Naast deze vaardigheidslessen volg je natuurlijk ook al je reguliere lessen om je een goede basis mee te geven.

Kunst
Je gaat de wereld van de kunst en cultuur verkennen. Je gaat aan de slag met 2D en 3D opdrachten die verder en dieper gaan dan de opdrachten in de lessen Beeldende Vorming. Ook is er aandacht voor een multimediaproduct.

Sport
Je komt in aanraking met allerlei takken van sport binnen de samenleving, zoals skiën, tennissen, padellen, mountainbiken en martial arts. Zo kun je ervaren waarvoor je sport en de vaardigheden die je hierbij nodig hebt allemaal in kan zetten.

Technologie
Je werkt samen aan projecten zoals bijvoorbeeld het bouwen van een elektrische skelter en het leren programmeren van Lego Mindstorms. En die ervaringen en kennis pas je toe bij het ontwerpen van een kermisattractie die je met Fischer Techniek gaat bouwen.

Ondernemen
Je wordt ondergedompeld in de wereld van economie en ondernemen. Je leert samen projectmatig te werken aan verschillende afwisselende opdrachten en er komen gastsprekers, die zelf ondernemer zijn vertellen over hun ervaringen. En misschien geeft zo’n gastspreker jullie wel een levensechte opdracht om uit te werken.

In het tweede leerjaar kies je op basis van je ervaringen uit het eerste jaar twee stromingen om mee verder te gaan. Tijdens de Paleturen in de tweede klas krijg je verdiepende opdrachten om nog meer ervaring, vaardigheden en kennis op te doen. Je bent de eerste twee jaar dus een dagdeel per week bezig met praktische vaardigheden.