Mavo-XL

Doorstroomprogramma mavo 4 naar havo 4

We vinden het belangrijk je de kans krijgt om na de mavo ook nog havo te doen, zodat je binnen 6 jaar zowel een mavo als een havodiploma kan halen!  Dus stimuleren we de doorstroom net als in de mavo/havo klassen in de onderbouw, ook in de bovenbouw van het vmbo (mavo 4). Alle mavoleerlingen doen bij ons examen in zeven vakken.

Om je te helpen door te stromen naar havo, hebben we een doorstroomprogramma ontwikkeld waarbij je de havo leert kennen, maar ook goed weet wat je na havo kunt doen. Als je na het halen van je vmbo-diploma besluit om naar havo te gaan, volg je twee jaar een doorstroomprogramma dat zich richt op twee zaken: voorbereiding op het centraal eindexamen en het aanleren van hbo-vaardigheden, zodat je succesvol bent in het hoger beroepsonderwijs.

Uit welke profielen kun je op havo kiezen

Op het Mondriaan kan je kiezen uit 4 profielen:

  • Cultuur en maatschappij
  • Economie en maatschappij
  • Natuur en Gezondheid
  • Natuur en Techniek

Wil je graag zien welke vakken er bij welk profiel horen? Neem dan een kijkje op onze keuzekaart: KLIK HIER

Activiteiten agenda

Activiteiten om de doorstroom van de locaties Stadion en Heesch naar het Mondriaan College soepel te laten verlopen:

Vmbo-t klas 3: presentatie / speeddaten en een meeloopdag

Vmbo-t klas 4: Bezoeken Open huis, een ouderavond, XL-lessen en een kennismakingsbijeenkomst

Kom je van een andere locatie, zoals Stadion of Heesch, dan ben je na het behalen van je vmbo-t diploma van harte welkom op onze havo. Elk schooljaar zien we dat onze doorstroomleerlingen heel succesvol zijn.

Hoe gaat de overstap van mavo 4 naar havo 4?

  • Jouw docententeam geeft jou een advies om door te stromen naar de havo. Het is heel fijn als dit advies positief is, dan weet je zeker dat je klaar bent om door te stromen naar de havo
  • Je meldt je aan voor de lessen XL-wiskunde als je wiskunde in je pakket hebt en dit ook wil kiezen op de havo
  • Je meldt je aan tijdens de aanmelddagen bij ons op school begin maart voor havo 4. Je krijgt dan een intakegesprek
  • Je slaagt voor je eindexamen vmbo-t in 7 vakken
  • Na je examen kun je bij ons op school eventueel nog extra Engels (Cambridge) en Nederlands volgen als losse module, ter voorbereiding op een betere overstap
  • Je start in havo 4 en je krijgt in het eerste blok nog extra ondersteuning om de overstap te vergemakkelijken

In de bovenbouw havo krijg je 4 dagen in de week les en 1 dag in de week staat in het teken van 20-80! Op deze dag leg je de verbinding met de praktijk, leer je net weer andere dingen in andere werkvormen en ga je op excursie of doe je onderzoek.

Wist jij dat bijna 70% van onze leerlingen in de bovenbouw havo een vmbo-t achtergrond heeft? Daarin zijn wij echt uniek!

We zien je graag terug in havo 4 van het Mondriaan college!

Inschrijven vindt plaats op woensdag 9 maart 2022 en donderdag 10 maart 2022 door het inschrijfformulier en je cijferlijst in te leveren, samen met de wensen van het vakkenpakket.

Hopelijk wordt jou met deze informatie duidelijk of havo bij jou past en als je vragen hebt, kun je natuurlijk contact met ons opnemen. Veel succes bij het oriënteren en het maken van een keuze.

Lindie van Uden
Doorstroomcoördinator , L.vanuden@hethooghuis.nl