Mavo-XL

We stimuleren de doorstroom net als in de mavo/havo-klassen in onderbouw, ook in de bovenbouw van het vmbo (mavo 4). Alle mavoleerlingen doen bij ons examen in zeven vakken. Daarnaast is er een aansluitingsprogramma (mavo XL) dat de leerlingen die willen doorstromen ondersteunt. Ook leerlingen van de andere T-locaties van het Hooghuis krijgen een aanbod op maat om de doorstroom te ondersteunen en zijn van harte welkom om de overstap naar havo 4 te maken.

Als je besluit om te gaan starten op havo, dien je aan de volgende toelatingseis te voldoen:

• Je bent geslaagd en hebt je vmbo-t diploma op zak.

Daarnaast geven wij enkele adviezen:

• Vanuit het docententeam van de vmbo-locatie krijg je een advies. Dit advies is niet bindend, maar neem het zeker mee in je beslissing;
  • We adviseren om het XL programma wiskunde te volgen.

Na je aanmelding  besluit de toelatingscommissie, bestaande uit de teamleider en de decaan van havo of je wordt aangenomen voor havo 4.

Inschrijven vindt plaats op woensdag 4 maart 2021 en donderdag 5 maart 2021 door het inschrijfformulier en je cijferlijst in te leveren, samen met de wensen van het vakkenpakket.