Mondriaanuren

Met Mondriaanuren spelen we in op wat jij als leerling nodig hebt om goed te kunnen leren. Je hebt twee Mondriaanuren per week (schoolbreed) in vier blokken van tien weken per jaar. Tijdens deze uren werk je aan een vak dat je zelf gekozen hebt of aan modules die wij als school belangrijk vinden om aan te bieden, zoals o.a. mediawijsheid.

Je bepaalt zelf of je extra begeleiding wilt voor een vak dat je moeilijk vindt of dat je juist meer wilt tijd wilt besteden aan een richting die je heel interessant vindt, zoals bijvoorbeeld Cambridge Engels, dansen, schoolband of schaken. Je mentor helpt je bij je keuze. Als je een onvoldoende voor een vak hebt, kan je mentor je adviseren een Mondriaanuur aan dat vak te besteden.

In schooljaar 2020-2021 krijgen de Mondriaanuren voor klas 1 een hele nieuwe opzet. In deze nieuwe opzet krijg je uitdagende lessen in de richtingen Kunst, Sport, Ondernemen en Technologie. Tijdens deze lessen ga je ontdekken waar jouw talenten liggen. In het 2e jaar kan er dan een keuze gemaakt worden uit twee van deze vier richtingen. Mooi is dat deze lessen je ook nog voorbereiden op de keuzevakken waar je in de bovenbouw voor gaat kiezen.