Mondriaanuren

Met Mondriaanuren spelen we in op wat jij als leerling nodig hebt om goed te kunnen leren. Je hebt twee Mondriaanuren per week (schoolbreed) in vier blokken van tien weken per jaar. Tijdens deze uren werk je aan een vak dat je zelf gekozen hebt of aan modules die wij als school belangrijk vinden om aan te bieden, zoals o.a. mediawijsheid.

We hebben een hele lijst vakken om uit te kiezen. Je bepaalt zelf of je extra begeleiding wilt voor een vak dat je moeilijk vindt, of dat je juist meer wilt leren over een (nieuw) vak dat je interessant vindt, zoals Cambridge Engels, mindfulness of schaken. Je mentor helpt je bij je keuze. Als je een onvoldoende voor een vak hebt, kan je mentor je adviseren een Mondriaanuur aan dat vak te besteden.

Tijdens de Mondriaanuren oefen je ook extra de vaardigheden die nodig zijn in je vervolgopleiding: samenwerken, creëren, onderzoeken, ondernemen en presenteren (SCOOP). Ook internationalisering maakt deel uit van dit programma en is een mooi voorbeeld van hoe je zelfstandig aan de slag gaat en – bijna ongemerkt – aan het leren bent!